Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът между Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево

Снимка: Незабравка Кирова

Пожар обхвана широколистна гора и сухи треви между селата Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево, Пловдивско. 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово участваха в гасенето на огъня.

Няколко часа пожарникарите се бориха пламъците да не достигнат до населените места Сухозем, Отец Паисиево и Стрелци. В помощ на огнеборците се включиха служители на горското стопанство Хисаря, както и групи доброволци от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна Махала и Отец Паисиево. 

Най-голяма опасност е имало за вилната зона на село Сухозем, но ситуацията е овладяна. 

Три екипа остават да дежурят в района през нощта. Опасност за населените места и хората към този момент няма .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пожарът над Калугерово и Лесичово е овладян

Пожарът над пазарджишките села Калугерово и Лесичово е напълно локализиран.  Работата на пожарникарите , горските служители и десетките доброволци е продължила през цялата нощ. Към момента има само едно тлеещо огнище, каза говорителят на пазарджишката..

обновено на 23.07.22 в 16:10

Пожарът в община Стамболово е локализиран

Под контрол са двата горски пожара в Хасковска област.  Близо 100 огнеборци, доброволци и горски служители са участвали при гасенето им, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пожарът в сухи треви и иглолистна гора..

публикувано на 23.07.22 в 16:38

Пожар в гориста местност край Сухозем

Горят стотици декари гора и сухи треви между селата Сухозем, Стрелци и Отец Паисиево, информира на Фейсбук страницата си Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Пловдив. Огъня гасят 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря,..

публикувано на 23.07.22 в 22:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гордана Силяновска, президент на Северна Македония

Гърция за клетвата на Силяновска: Явно нарушение на Преспанския договор

Като открито нарушение на Преспанския договор гръцкото министерство на външните работи определи днешната клетва в парламента на новоизбраната президентка на Република Северна Македония Гордана Силяновска, която нарече страната си „Македония“ вместо с..

публикувано на 12.05.24 в 21:09
Гордана Силяновска, президент на Северна Македония

ЕС: Северна Македония трябва да спазва споразуменията

ЕС изразява съжаление, че новият президент на Северна Македония Силяновска-Давкова не е използвала конституционното име на страната по време на церемонията по полагането на клетвата днес, се казва в изявление на европейската служба по външна..

публикувано на 12.05.24 в 20:26
Михаил Мишустин говори пред Държавната дума, долната камара на руския парламент, Москва, 10 май 2024 г.

Комитетите в руския парламент одобриха състава на новото руско правителствои

Парламентарните комитети в Държавната дума на Русия одобриха всички кандидати за вицепремиери и министри в новото правителство на Михаил Мишустин. Това съобщи първият заместник-председател на Думата Александър Жуков. Премиерът на Русия Михаил..

публикувано на 12.05.24 в 20:07

"Хамас" отговори на Байдън

Палестинската групировка "Хамас" отговори на отправените призиви към тях от президента на Съединените щати Джо Байдън, че войната може да приключи утре, ако те освободят израелските заложници. В свое изявление, цитирано от "Франс прес", "Хамас" определи..

публикувано на 12.05.24 в 19:59
Милка Василева, председател на съсловната организация

Недостигът на медицински сестри - има ли решение

Заради големия недостиг на медицински сестри у нас болници назначават студенти по медицина като болногледачи, които реално вършат работата на сестрите, без да имат правоспособност. За този проблем разказа пред БНР Милка Василева, председател на..

публикувано на 12.05.24 в 19:36

Пожар в Ямбол, няма данни за пострадали

Пожар е  избухнал  в автосервиз в бившето предприятие "Тонзос" в Ямбол. Сигналът е подаден около 15:40 часа днес.  Три противопожарни автомобила и екипи огнеборци са мястото. Огънят е локализиран, гасенето продължава и към момента.  По първоначална..

публикувано на 12.05.24 в 19:16

50-хиляден протест в Тбилиси срещу "руския" закон

Петдесет хиляди души се събраха снощи в Тбилиси въпреки поройния дъжд в пореден протест срещу проекта на управляващите в Грузия да заклеймят неправителствени организации, частично финансирани от чужбина, като "агенти на чуждо влияние". Противниците на..

публикувано на 12.05.24 в 18:42