Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пролетен Приказен Бал“ на 23 май с дрескод "Великият Гетсби"

2
„ Пролетен Приказен Бал“
Снимка: Славена Илиева

Две дами, избрали да се завърнат в България за поредна година да организират по особен бал в София, а именно „ Пролетен Приказен Бал“ .

Общо между двете е музиката - едната свири, а другата пее. Първата е имала шанс да продължиш да твори в Швейцария,  а втората в Гърция, но решават да се завърната в родината.

Третото общо нещо е организацията и участието в този много специален бал, с изключителни музиканти, с едно завръщане към времената на суинга и джаза.

"Пролетният приказен бал води своето начало от 2022 година. Над 350 човека се включиха тогава с тоалети от различни епохи и много се забавляваха, което ни накара да организираме събитието и тази година", разказаха в "Графити по въздуха" на програма "Хоризонт" Натали Нейкова и Джорджия Павлова.

"Тази година тематиката е Златната ера на суинга и дрескодът е "Великият Гетсби". Може би заради сътресенията и времената на преход, в които сме и днес, решихме да се завърнем в 30 - те години на миналия век...", поясни още за БНР Натали Нейкова.

"За мен музиката е била винаги начин да избягам от случващото се, а това събитие специално, е не само този тип бягство, в който затваряш очи и си сам с музиката, а бягство, в което отваряш очи и се виждаш пренесен в друга приказна епоха...

При хора, облечени в този стил и танцуващи суинг. Ще участват и около 50 професионални суинг танцьори, които ще си акомпанират с гостите ", допълни още певицата Джорджия Павлова.


Събитието е на 23 май в София във Военния клуб.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Географски рекорди и невероятни факти за планетата на Фестивала на науката

ХІV Софийски фестивал на науката е към своя край, но в последния му ден можете да се удивите на каква възхитителна планета живеем с презентацията на гл. ас. д-р Калоян Цветков от СУ "Св. Климент Охридски" . Калоян се включва във фестивала за първи път, инак е изпечен географ, пътешественик и преподавател. В "Изотопия" той разкри в аванс..

публикувано на 12.05.24 в 14:53

Николай Петков представя българския път към Еверест

; Кения (5199 м), по премиерен „Български път“ по южната стена на Батиан, от 7-а категория (UIAA), 18 – 20 декември 1991 г., заедно с Иван Масларов; Уаскаран (6768 м), Кордилера Бланка, Анди, през 1996 г., заедно с Кирил Тафраджийски и Господин Господинов; Транго Тауър (6257 м), или Безименната кула в Каракорум по Словенския маршрут през 1998 г.,..

публикувано на 12.05.24 в 06:00

Музеите в Израел отвориха безплатно врати за посетителите

45 години хиляди музеи по света вземат участие в инициативата „нощ или ден на музеите“. Винаги е през май и „хранителите на световната култура„ отварят безплатно врати за милиони посетители, които обичат да скитат из галериите им или за пръв път прекрачват прага им. В края на изминалата седмица бе „Денят на музеите в Израел“ (тази година е..

обновено на 12.05.24 в 04:59
Андрей Арнаудов

Андрей Арнаудов: Няма тема, по-важна от демографията!

Потенциалът от българи в чужбина, които могат да се върнат в страната, е огромен. Това заяви в интервю за БНР Андрей Арнаудов, създател на платформата "Bulgaria wants you"/"България те иска". 81% от българите, живеещи в Берлин, обмислят завръщане в страната – сочат резултатите от онлайн анкета, проведена на кариерен форум там през..

публикувано на 09.05.24 в 09:51
Снежана Тодорова

Снежана Тодорова: И до днес наш девиз е този на Йосиф Хербст - "Никому в угода, на никому напук"

През последните 130 години организираното журналистическо движение в България е преживяло множество промени и предизвикателства, но някои от основните въпроси, които вълнуват журналистите и обществото, остават вечни и неделими. Дори и през годините на големи промени, въпросите за моралността и етиката в журналистиката, както и за справедливото..

публикувано на 08.05.24 в 13:38
Късноантична сграда

В археологическия подлез на Пловдив може да видите късноантичната сграда "Ирини"

Епископската базилика на късноантичния Филипопол вече трета година е един от най-посещаваните културно-исторически обекти в Пловдив, а уникалните мозайки от 4-6 век , разположени на две нива предизвикаха интереса и на прочутата Бетани Хюз – професор, историк, телевизионна и радиоводеща, автор на книги. Филмът от поредицата й "Съкровищата..

публикувано на 05.05.24 в 16:34

Димитър Димитров успя да съгради храм в село Искър

За Димитър Димитров ви разказахме за първи път преди три години. Тогава неговата мечта да съгради храм в родното плевенско село Искър беше в самото начало на реализирането. Днес градежът на параклиса „Света Параскева“ е към края си. Преди три години Димитър Димитров малко притеснен ни разказа за завета на дядо си  – да съгради храм в..

публикувано на 05.05.24 в 09:12