Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свят без любов - това е адът, казва мистикът лечител

Зор Алеф - откривател на мистичната сила във всеки от нас

България е една от точките на света, където се концентрират духовните сили

Зор Алеф
Снимка: Славена Илиева


ризъбецът на желанието" е книга, която е свързана с тайната на този магически инструмент. Върху него са гравирани няколко магически формули.

Една от формулите, достигнала и до нас е символни закодирани магически формули на материализацията. На правилното изграждане на волевия процес, процесът на осъществяването, на постъпателните действия, които изпълняваме, за да доведем нашата задача на земята, за да я видим осъществена. За тази формула се говори в книгата ми", разказа в "Нощен Хоризонт" Зор Алеф.

Наричат го мистик, лечител, откривател на мистичната сила във всеки от нас. 

Той е категоричен, че България е една от точките на света, където се концентрират духовните сили.

Алеф е роден в Москва,  но живее в България, във видинското село Раковица. В това селце прекарва първите години от живота си при прабаба си Мара, известна като знахарка. От майка си и баба си получава уменията и знанията в духовната област. На 14 години пише първата си книга.

Майката на Зор Алеф, Иванка я наричали Мистерия, била лечителка, и още от малък Зор Алеф наследил и изучил уменията и мистериите от тази жена, изцерила и помогнала на толкова много хора. А словото без съмнение изучава и развива благодарение на съвършеното слово на бащата Александър Руденко - руски поет, писател и преводач.

pixabay.com

"Аз предпочетох да дам по-близко до сърцето на хората заглавие на книгата - Материализация на мечтата. Защото човек има копнежи и желания дори при сетния си дъх...дори пред дверите на Всевишния човек страда от неосъществени желания.

Ние се опитваме да помогнем на човека, който търси опора, без да страда, учейки се от грешките си, без да се обезсърачава, за се движи към целта си непоколебимо и с постоянство", поясни още пред БНР Зор Алеф.

По думите му устоите на човек винаги са били едни и същи и те са записани в космическия закон, още от създаването на душата  - без значение от бурите и превратностите на времето - но трябва да разпознаваш пътните знаци на божествените закони, иначе "ще катастрофираш" в жизнения си път...

Тези устои и принципи са любовта, хармонията.

Свят без любов - това е адът. Точно затова са толкова епохални днешните времена - защото системата на ценностите се променя тотално, световният ред се променя тотално...хората живеят в преход от една епоха на материалното към една нова епоха, в която новите приоритети и ценности не са изградени все още, каза още Алеф.

По думите му Исус Христос е един от най-великите учители, които някога са стъпвали на Земята. Дори словата трудно се разбират в Библията от хората, защото са писани от различни хора...

"Посланията на новото време са човек да започне да търси истината сам. Да отхвърли идеята, че има някакъв вид механично посредничество между теб и Господ. Това са илюзии, които трябва да се изчистят от човека", каза още Алеф.

pixabay.com

Ето част от поезията на  Александър Руденко, бащата на Алеф: 

Зазорява… Отива си вече нощта.

Като сянка човекът е в лекия хлад.
Следват пътя душите - на сутринта
по реката надолу, а вечер - назад.
До небесната вис и нашир, и надлъж,
пълноводна, реката сече този път -
от тревоги и страст, сякаш вятър след дъжд,
само леко облъхнат - се събужда брегът.
Хоризонтът гори и с пламтящи очи
ни напомня водата живителна пак:
половина земята щом огреят лъчи,
значи другата вече потъва във мрак.

Колко сенки-души в светъл унес летят
между слънце и мрак под далечна звезда
и реката навсякъде ги пои всеки път
не със жива, но не и със мъртва вода.
Кой ли земната жажда е утолил,
а изпита годините пясък златист;
в светлина щом се влее река през април,
в тъмнина е обвит вече изворът чист.

Тъмнина, светлина - по вълни и лица,
вис разлята или хоризонт просветлен,
в тях - светулки - блещукаме с живи сърца…
Затова, събуди се, любима, до мен
и във лодката малка - наш дом на света,
разгадай по ръката ми в лекия хлад:
пак ли двама ще тръгнем - на сутринта
по реката надолу, а вечер - назад.

2001


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ела и ти" - каузата хора с увреждания да излизат сред природата

Фондация "Ела и ти" помага на напълно неподвижни или трудно подвижни хора да достигнат до различни кътчета в природата. Тези хора прекарват ежедневието си между четири стени. Така стигат до места, до които не биха могли да достигнат дори с помощта на свои близки, коментира в интервю за БНР Гергана Дойчинова от фондацията. Едва 25-30% от..

публикувано на 22.03.24 в 10:28

Защо книга на френски лингвист разсърди британците?

" Английският език не съществува,  това е просто лошо произнасян  френски ",  така е озаглавена новата книга на известния френски лингвист Бернар Черкилини. Книгата на колоритния френски лингвист предизвика реакции на Острова. В статия, посветена на книгата, "Таймс" написа: "Малцина биха отрекли, че английският е завладял света. Но..

публикувано на 20.03.24 в 12:51
Село Брадвари - празника Невруз

Ритуалите на алианите на пролетния празник Невруз в село Брадвари

Алиани посрещнаха пролетта в силистренското село Брадвари с празника Невруз , а кукери гонеха злите сили на Сирни Заговезни – Денят за прошка – в Айдемир.  И едните и другите прескачат огън за здраве и благодат.  И едните и другите посрещат пролетта и поставят началото на новата стопанска година.  Като алиани у нас се определят около 50 000..

публикувано на 20.03.24 в 10:08

В памет на патриарх Неофит, за прошката с отец Дончо Александров

Вие сте с рубриката „Духовен поглед“. Аз съм Румяна Иванова. Светла е паметта на Българския патриарх Неофит. Той е изключителна личност, създаден за патриарх. И след като премина от този свят, продължава да проповядва със спомените ни и с делата си. Спомням си първата ни среща. През пролетта на 1992г. светейшият патриарх Неофит беше декан на..

публикувано на 20.03.24 в 09:24

Илияна – Косара Колева, жертва на домашно насилие помага на жени като нея да излязат от кризата

Над 500 жени, деца и мъже, жертви на насилие или трафик, са потърсили и получили подкрепа в последните четири години в общинския кризисен център „Търновград“. В момента социалните работници, психолозите и терапевтите в този център във Велико Търново се грижат за две майки и техните шест деца, които са били жертви на домашно насилие, и за още..

публикувано на 18.03.24 в 09:19
Мира Сефанова

Жертва на домашно насилие помага на ромски деца

Житейските трудности някои хора приемат като проклятие, наказание от съдбата и негодуват срещу тях. За други обаче те са предизвикателства, справянето с които ги прави по-силни и по-упорити. Мира Стефанова е преживяла много за крехката си възраст. Омъжена твърде рано, станала майка на две деца , когато все още самата тя е дете,..

обновено на 17.03.24 в 13:05

УНИЦЕФ създава специални дигитални обучителни центрове за децата от Украйна

На училище в Украйна – какво да правим, ако попаднем на мина Всяко дете има право на образование – с тази мисия Деймиън Ренс от УНИЦЕФ пристига в Киев около десет месеца след началото на пълномащабната война на Русия срещу Украйна. Съвместно с ресорното министерство организацията полага усилия да осигури максимално добро образование на..

публикувано на 16.03.24 в 13:20