Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Медицинският университет в София откри учебната си година

| обновено на 01.10.23 в 06:02
Над 1000 първокурсници присъстваха на церемонията по откриването на новата учебна година в Медицинския университет в София. Официални гости бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на академичната общност.

"Медицинският университет (МУ) в София е желан не само от българските студенти, но и от млади хора с български произход, и от млади хора от чужбина, които всяка година искат да намерят своето място тук, в МУ-София", каза вицепрезидентът Илияна Йотова.


И отбеляза, че Йотова отбеляза, че представители от 68 държави ще завършат своето медицинско образование и ще отидат да лекуват хората по света. 

Вицепрезидентът се обърна и към преподавателите, като им предаде специални поздрави от президента Румен Радев, отбелязвайки, че те не са само чудесни преподаватели, а са също експерти, лекари и са хора, които са доказали, че за тях науката е всичко.

"От сърце пожелавам на най-добрия медицински университет на добър час, поздравявам ректора акад. Лъчезар Трайков и цялото академично ръководство, защото през всички тези години те подобряваха и модернизираха базата на МУ, тъй като младите хора го заслужават", каза Йорданка Фандъкова.