Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ски зоната в Пампорово отваря със символична цена на дневната лифт карта

Снимка: Facebook/pamporovo.me

Пампорово отваря ски зоната със символична цена за дневната лифт карта от 5 лева. Сезонът в Пампорово започва с пускането на нов модерен шестседалков лифт. Ще бъде отбелязана и 90-годишнината от основаването на курорта.

Ски сезонът ще бъде открит с водосвет в присъствието на министъра на туризма Зарица Динкова, днес следобед на долна станция на новия шестседалков лифт на ски център "Малина".

Натрупаната в последните дни снежна покривка и допълнително произведения изкуствен сняг дават възможност ски зона Пампорово да отвори, като цената на лифт картата за всички възрасти ще бъде символична само 5 лева. Най-голямата придобивка тази година в Пампорово – изцяло нов модерен шестседалков лифт, ще направи първия си оборот тази сутрин, давайки символичен старт на сезона, като превози най-нетърпеливите от "Малина" до връх Снежанка само за 6 минути.

Въжената линия представлява чисто ново съоръжение с капацитет 3000 души на час, което притежава най-модерната технология на задвижване, значително намаляваща шума, и пътека за подреждане на пътниците с цел по-плътно запълване на местата, както и комфорт и бързина при качването. Лифтът е подходящ както за начинаещите скиори, така и за опитни и ще облекчи значително туристопотока на ски център "Малина".

Прогнозата за понижаване на температурите в следващите дни предвещава поетапно отваряне на цялата ски зоната за Коледа. През новия зимен сезон предстои да отвори още обновената южна ски зона, допълнително подсилена с оръдия и мощности за заснежаване, както и нов детски снежен парк на ски център "Малина".

Снимка: БГНЕС

С отварянето на ски зоните стартира възможността за ползване на ски карти "Select", които се активират при първото преминаване през който и да е от турникетите в ски зоната през сезона. Лифт картите без фиксирана дата могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на www.pamporovo.me, а получаването им става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта.

От утре влизат в сила редовните цени на ски услугите за новия зимен сезон 2023/2024, като цената на дневна лифт карта е 90 лева за възрастен, 72 лева за младежи до 17 години и 54 лева за дете до 11 години.

Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември. Цената на дневната лифт карта за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лева за възрастен, 52 лева за младеж и 39 лева за дете до 11 години. Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато е отворена, както и ски бусовете между двете зони сутрин и следобед.

На сайта на курорта могат да бъдат закупени както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена от 110 лева за възрастен, 92 лева за младеж (12-17,99 години) и 66 лева за дете (7-11,99 години). Лифт картите могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и на касите, а оборудването във всеки един от гардеробите на "Пампорово" АД в курорта.

През месец януари за първи път в историята си Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на Международната федерация по ски FIS. Състезанието, което ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената, ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков. Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

По публикацията работи: Яна Боянова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Враца отново е домакин на литературен фестивал

Враца отново ще бъде книжен град. Предстоящият литературен фестивал в града ще бъде открит тази вечер и ще продължи до събота. Шестото му издание отново ще предложи срещи с популярни писатели и книжен базар. Ще се състои и семинар, посветен на четенето, в който ще участват библиотекари и учители. Ще има и работилница по калиграфия. Фестивалът..

публикувано на 26.09.24 в 06:45

"Открий своя спорт" в Плевен

Масова спортна проява за деца и родители под надслов "Открий своя спорт" предстои в Плевен.  В нея ще се включат 30 спортни клуба от 18 вида спорт - баскетбол, карате, бокс, борба, шахмат, футбол, волейбол, плуване, лека атлетика, спортна акробатика, тенис на корт и други.  От 18.00 часа в Градската градина всички желаещи могат да участват в..

публикувано на 26.09.24 в 06:41

Планова техническа профилактика на предаватели

На 26 септември от 9 до 17 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни: ГАБРОВО 4 на честота  103.2  MHz и  КАРНОБАТ 4 на честота 95 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 26.09.24 в 06:00
Президентът на Република Кипър Никос Христодулидис говори пред Общото събрание на ООН в централата на организацията в Ню Йорк

Сблъсък по Кипърския въпрос от трибуната на Общото събрание на ООН

Трибуната на Общото събрание на ООН в Ню Йорк стана поле на остър сблъсък по Кипърския въпрос. В речта си в сряда вечерта президентът на Кипър Никос Христодулидис нарече твърденията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за съществуването на две отделни държави на острова „ревизионистични“ и „незаконни по отношение на международното право“...

публикувано на 26.09.24 в 04:23

Нова американска военна помощ за Украйна на стойност 375 млн. долара

САЩ отпуснаха нов пакет военна помощ за Украйна на обща стойност 375 милиона долара в навечерието на срещата между президента Джо Байдън и украинския президент Володимир – Зеленски. Новият пакет военна помощ, обявен от държавния секретар Антъни Блинкън  включва неуточнен брой авиационни касетъчни бомби, муниции за ракетните установки „Хаймарс“,..

публикувано на 26.09.24 в 04:04

Учени и политици обсъждат в Кипър противодействието на климатичните промени

От днес Кипър е домакин на тридневна международна научна конференция за „Климатичната криза в Източното Средиземноморие и Близкия изток“.  Икономическите и социалните политики за противодействие на климатичните изменения ще обсъждат водещи учени, политически и граждански лидери от страната и чужбина.  Конференцията се провежда в рамките на..

публикувано на 26.09.24 в 03:56
Спасители стоят върху развалините на сграда, разрушена при израелски въздушен удар в южното село Акбиех, Ливан, 24 септември 2024 г.

Ливан вече е във война, заяви здравният министър

„Ливан вече е във война", заяви министърът на здравеопазването на страната в интервю за Скай нюз, като оповести, че близо половин милион души са били разселени поради въздушните удари на Израел.  В интервюто за Скай нюз д-р Фирас Абиад каза, че Израел се стреми да създаде „състояние на паника и терор“ сред ливанските цивилни и да „провокира масово..

публикувано на 26.09.24 в 02:26