Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва предизборната кампания за президентските избори в РСМ

Снимка: pixabay

Днес завършва предизборната кампания за президентските избори в Република Северна Македония на 24 април.

Снощи се състоя единственият дебат между седмината кандидати за държавен глава.

С най-големи шансове са настоящият президент Стево Пендаровски, издигнат от управляващия Социалдемократически съюз на Македония и Гордана Силяновска от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, които според проучванията ще стигнат до балотажа.

Сред кандидатите е и Буяр Османи от коалицията "Европейски фронт" начело с Демократичния съюз за интеграция.

Вече преминаха и заключителните митинги на някои от големите партии.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Божков

Божков няма да е под домашен арест, плаща 130 000 лева гаранция

Софийският градски съд замени домашния арест на Васил Божков по т. нар. хазартно дело с парична гаранция. Той ще трябва да плати 130 000 лева. Хазартното дело срещу Васил Божков влезе в съда Един от мотивите е, че вече осми месец Божков е с втората по тежест мярка за неотклонение, а делото вече е в съда и той не може да влияе на разследването...

публикувано на 07.05.24 в 14:02
Болницата в Кюстендил

Община Кюстендил дава 400 лв. стипендия на обучаващите се за медицински сестри, ако подпишат договор с болницата

Община Кюстендил ще отпуска ежемесечни стипендии от 400 лева на желаещите да  се обучават за медицински сестри, обяви кметът инж. Огнян Атанасов. Условието е да имат сключен договор с Районната болница в Кюстендил, по който се ангажират след това да работят в здравното заведение. Те ще получават стипендии както от болницата, така и от Общината...

публикувано на 07.05.24 в 14:02

Доц. Спас Ташев: Голяма изненада ще е разместване на гласовете на II тур на президентските избори в РС Македония

Моят извод е, че РС Македония няма близка европейска перспектива. И двамата кандидати за президент имат антиевропейска риторика, но Гордана Силяновска е по-агресивната, докато Стево Пендаровски е по-умерен.  За мен е напълно възможно да има обрат и да спечели сегашният президент. Това ще стане ясно съвсем скоро. Това каза доц. Спас..

публикувано на 07.05.24 в 13:49

КЕВР прие промените в наредбата за регулиране на цените на тока

Създава се нормативната уредба за пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия. Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно промените в наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, свързани с последните поправки в Закона за енергетиката. КТ "Подкрепа" за отлагането на либерализацията: Работа..

публикувано на 07.05.24 в 13:46

Сериозен спад на тежките катастрофи по Великден

Сериозен спад на тежките катастрофи по време на Великденските празници тази година отчитат от полицията. За периода от 2 до 6 май произшествията са с 9 по-малко от миналата година. Регистрирани са 63 тежки пътни инцидента, при които е загинал един човек и 88 са ранените. Положителната тенденция е резултат както от проявената дисциплина на..

публикувано на 07.05.24 в 13:37
Д-р Цветомила Дудевска

Д-р Цветомила Дудевска: У нас няма регистър на пациентите с астма. Предполагаме, че са около 15% от населението

Белодробната болница в Троян организира за трета поредна  година  безплатни профилактични прегледи  за пациенти, които са в риск от астма, както и за такива, които вече са диагностицирани със заболяването. Предвидени са също обучения за общопрактикуващи лекари, които биха искали да обогатят знанията си по отношение на съвременната терапия на..

публикувано на 07.05.24 в 13:30
Ивайло Вълчев

Ивайло Вълчев: След вота ще говорим с партии, които имат виждане за управление от експерти

Не е умна позицията "всички са маскари и няма да гласувам". Ако искаш да ги накажеш, иди и гласувай, за да има голяма активност! Това каза пред БНР Ивайло Вълчев, който ще  води листата на ИТН за европейските избори. Втори е имунологът проф. Андрей Чорбанов.  Ивайло Вълчев води листата на ИТН за европейските избори Слави Трифонов ще..

публикувано на 07.05.24 в 13:21