Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради започващ ремонт

Нова организация на движението по столичната ул. "Опълченска"

Снимка: БТА

Очаква се нова организация на движението да бъде въведена по столичната улица "Опълченска", чийто ремонт започва от тази сутрин в отсечката между булевард "Сливница" и улица "Цар Симеон".

Трафикът ще се пренасочва поетапно само в едното платно като ще се промени и движението на градския транспорт, каза за БНР директорът на дирекция "Транспорт" в Столична община Иван Николов:

"Ще бъдат засегнати всички линии, които минават в отсечката – тролеи 1, 5 и 7. Ще направим промяна за тролей 11, който вече ще стига до 5-а Градска. Ще променим движението на автобусни линии 60, 74, 77 и 82 – подробна информация има на сайта на Столичната община, както и на този на ЦГМ. Алтернативата за придвижване за автомобили са булевардите "Христо Ботев" и "Константин Величков". 


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доугасяват пожара под Черни връх в Рила

В момента се доугасява пожарът под Черни връх в Рила, който се разгоря миналия четвъртък на 2300 м надморска височина над село Бистрица. За овладяването на пожара много спомогнаха и валежите от снощи. На терен са екипи на пожарната, които правят оглед за незагаснали огнища, за да определят каква площ е била засегната от огъня. Булдозерът,..

публикувано на 30.08.24 в 15:59

МС: Над 100 млн. ще струват предсрочните избори на 27-и октомври

Над 100 милиона лева ще струват поредните предсрочни избори у нас.  Служебният кабинет прие План сметка за необходимите разходи за организацията и провеждането на предсрочния вот на 27-и октомври. Има готовност да се осигурят и още средства за да се разплатят обществените поръчки, които ЦИК ще сключи за логистика и техническа поддръжка на..

публикувано на 30.08.24 в 15:53

"Да, България" намеква за напускане на коалицията ПП-ДБ

Партиите в коалиция ПП-ДБ не са приели предложението на "Да, България" за провеждане на предварителни избори, чрез които да бъдат подредени листите за предстоящия парламентарен вот. Това става ясно от декларация на Националния съвет на "Да, България", изпратено до медиите. На проведено вчера заседание Националният съвет на "Да, България" е..

публикувано на 30.08.24 в 15:37
Екатерина Захариева и Юлиян Попов

Първи коментари на двамата български кандидати за еврокомисар

Ето как реагираха Екатерина Захариева и Юлиян Попов на това, че са българските кандидатури за еврокомисар. Юлиян Попов, който беше издигнат от ПП-ДБ, нарече решението на служебния кабинет да номинира представителите на двете водещи политически сили, "логичен избор".  По думите му все още няма яснота какъв ресор би получил българският еврокомисар:..

публикувано на 30.08.24 в 15:32
Парк

МВР: Спорът за собствеността на обитаваните от Ахмед Доган два имота е от частен характер

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков коментира, че спорът за собствеността на двата имота, обитавани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е от частен характер. Той потвърди, че след подаден сигнал на телефон 112 за вилата в Бояна, служители на МВР са пристигнали на място и са изяснили ситуацията. Служители на охранителна фирма..

публикувано на 30.08.24 в 15:21

Десетки са опасните сгради в община Девин

Десетки опасни и рушащи се сгради са установени на територията на община Девин. Събарянето им може да стане след тежка процедура за сметка на собствениците или общината, а сметката става солена.   Една от опасните сгради се намира в девинския кв. "Настан". Къщата е на повече от 100 години и има повече от 10 съсобственици. Половината от нея е..

публикувано на 30.08.24 в 15:02