Мрежата

петък
от 15.10 до 16.30 часа


Публицистично медийно предаване, което има за цел да обхване събития от изминалата седмица. Обществено значими личности, блогъри, журналисти и представители на изкуството и науката имат свободна територия да коментират най-важните за тях новини - регионални и международни, предимно през журналистическия им прочит. В контекста на програма „Христо Ботев“ е отделено място на проблемите на съсловията в културните институции. Предаването коментира медийния език, политическото говорене, езика на омразата, културологичните промени в контекста на днешния ден.
Телефон на предаването: 02 9640970

Екип на предаването: Михайлина Павлова, Николета Атанасова,Таня Димова и Теодор Иванов.

Публикации

Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Положителните неща не звучат гръмко

Темата за "всички гледни точки“ и доколко е полезен или вреден този комуникационен инструмент, коментира в "Мрежата" Любомир Аламанов, анализатор и експерт по кризисни ситуации.  "Медиите са поставени пред тежка дилема. От една страна, могат да ги..

публикувано на 14.06.22 в 11:00

Войната на една украинка и на една рускиня

По повод 100-те дни от войната между Русия и Украйна в предаването "Мрежата" се срещат задочно две жени, две журналистки, две Татяни. Войната им наложи да напуснат домовете си и да продължат да работят от чужбина. Украинката Тетяна Иванска от Киев,..

публикувано на 10.06.22 в 16:30
Владимир Йончев

Владо Йончев: Руският фашизъм, който нападна Украйна, прониква в България

Защо възникна кризата с настаняването на бежанците от Украйна у нас и какво пропусна да направи държавата, коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ Владо Йончев , главен редактор на " OFF NEWS” "Ние, българите, сме..

публикувано на 06.06.22 в 08:55

Доц. Георги Лозанов: У нас постистината изцяло налага подкрепа за Путин

Какво е „путинизъм“, как би следвало гражданите да го разбират, кой и през какви канали го прокарва в България коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ доц. Георги Лозанов, медиен анализатор, преподавател във ФЖМК. "Путинизъм“ е нова..

публикувано на 04.06.22 в 17:45
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: Картината за бежанците е изкривена

На 4 юни (събота) 2022  граждански форум от български общественици и интелектуалци учредяват награда за "Гражданска доблест и човешка доброта в помощ на украинския народ“. Защо има нужда от такава награда, коментира в "Мрежата“ по програма "Христо..

публикувано на 04.06.22 в 10:40
Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: България трябва да се откъсне от зависимостите си

К акво означава "депутинизация“ на бълг ар ската държава и медии, поискан а  от ДБ (Демократична България) в декларация, прочетена пред НС в края на миналата седмица, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев"..

публикувано на 28.05.22 в 09:15
доц. Милена Якимова

Доц. Милена Якимова: Медиите и съдът са структурите, които ни правят общество

Как навлиза антидемократичната пропагандна вълна в българските медии след есента на 2013 г. до наши дни, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" доц. Милена Якимова, преподавател по социология в СУ "Св. Климент Охридски“ и автор на книгата..

публикувано на 28.05.22 в 08:45

Капка Тодорова: Медиите в България конструират паралелен на истинския свят

Как ще изглежда България след 20 години, ако гледаме само българска телевизия, коментира в предаването "Мрежата" журналистът Капка Тодорова, кореспондент на "Клуб Z" в Берлин. (По повод фейлетона ѝ "Пътуване в бъдещето") " Всичко във връзка с..

публикувано на 27.05.22 в 16:30
Проф. Евгений Дайнов

Русия – страната, в която властва страхът

Що за народ са руснаците и защо са способни на такива злини? Греши ли Западът, прилагайки собствените си ценности към Русия? Как руската пропаганда създава циничен образ на света пред своите граждани? Кое доведе до пълното оглупяване на руския народ,..

публикувано на 21.05.22 в 11:10

Спас Иванов: Дигитализацията и киберсигурността в България са нарочно потискани

Имат ли държавите освен териториални граници и дигитални граници, и как могат да ги опазят, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Спас Иванов, специалист по киберсигурност. "Имат, разбира се. Това започнаха да доказват, първо,..

публикувано на 16.05.22 в 08:10