Мрежата

петък
от 15.10 до 16.30 часа


Публицистично медийно предаване, което има за цел да обхване събития от изминалата седмица. Обществено значими личности, блогъри, журналисти и представители на изкуството и науката имат свободна територия да коментират най-важните за тях новини - регионални и международни, предимно през журналистическия им прочит. В контекста на програма „Христо Ботев“ е отделено място на проблемите на съсловията в културните институции. Предаването коментира медийния език, политическото говорене, езика на омразата, културологичните промени в контекста на днешния ден.
Телефон на предаването: 02 9640970

Екип на предаването: Михайлина Павлова, Николета Атанасова,Таня Димова и Теодор Иванов.

Публикации

Доц.  Жана Попова

Доц. Жана Попова: Не трябва да спираме да говорим публично

Натискът над медиите в България през случая на журналиста Борис Митов и сайта "Медиапул" коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" доц. Жана Попова, преподавател във ФЖМК: "От една страна, това е някаква благословия, едва ли не, към..

публикувано на 16.01.23 в 12:00

Владо Йончев: Твърде дълго ни управляват идиоти, които нямат представа как се управлява държава

Какъв е смисълът от протестите, срещу какво протестира българското общество, кои са тези, срещу които протестира и промени ли се нещо в последните 30 години у нас – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Владо Йончев , създател на "OFFNews"..

публикувано на 16.01.23 в 10:43
Илиян Василев

Илиян Василев: Силите на старото владеят статуквото и не позволяват промяна

Каква е връзката между събитията, процесите и политическите решения у нас през изтеклата година, коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия, създател на предаването "Алтернативата“. "Последствията..

публикувано на 30.12.22 в 17:20
Левент Кенез

Левент Кенез: Ако Турция имаше независима съдебна система, никога нямаше да избягам

За журналистиката в изгнание и защо бяга от режима на Ердоган, разказва в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Левент Кенез , турски журналист, избягал в Швеция от режима на турския президент Ердоган. Днес Левенд Кенез е в списъка на Ердоган като..

публикувано на 30.12.22 в 16:45
Борис Митов

Борис Митов: Очевидно няма политическа воля да се направи адекватна съдебна реформа

Кой не работи в България, за да няма осъдени политици от високите етажи на властта – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев"  Борис Митов , журналист от "Свободна Европа", носител на наградата за пишещ журналист "Валя Крушкина". "Преди всичко..

публикувано на 19.12.22 в 08:45

България е държава, която се отнася с безпрецедентна жестокост към бежанците

Как се грижи държавата за украинските бежанци у нас? Защо Фондация "Три жени" написа отворено писмо до служебния кабинет на Република България? Чу ли някоя от институциите апела им, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Десислава Олованова..

публикувано на 18.12.22 в 11:00
Калоян Константинов

"Шиши" е едно от най-лошите неща, случвали се в българската медийна среда и в държавата

За втора година "КлинКлин", български сайт, който се финансира изцяло от дарения, организира конкурс за вредна журналистика "Златен Шиши", който вече е отворен за номинации. Калоян Константинов , главен редактор на "КлинКлин", коментира в "Мрежата" по..

публикувано на 17.12.22 в 09:30
Георги Тотев (вляво) и Георги Кожухаров

Войната мирише ужасно

Журналистът Георги Тотев и фотографът Георги Кожухаров от "Дневник" бяха отличени в раздела "Журналист на годината" с наградата на Хелзинкския комитет "Човек на годината" 2022 за документалната им поредица "Записки от Украйна". Преди седем месеца те..

публикувано на 12.12.22 в 12:45

Лалка Димитрова: Усещането на корупция се носи като смрад във въздуха

АКФ връчи, за трета поредна година, наградите "Червена линия: журналистика срещу корупцията". Бойко Станкушев, директор на фондация "Антикорупционен фонд", подчерта: "Без смелостта на журналистите, които неотстъпно разкриват пред обществото добре прикрити..

публикувано на 12.12.22 в 10:10