Слушайте!

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27

Прогноза за времето в България на 10/11/2014 г.

През нощта в низините и около реките ще остане мъгливо. Над страната ще има и разкъсана висока облачност. В петък времето ще е тихо, с минимални температури, в повечето места, между минус 2 и 3°, в София минус 1°. Максималните ще достигнат 9 - 14°, за София..

публикувано на 09.01.14 в 16:31

Министър Найденов разговаря с посланик Марси Рийс

Министърът на отбраната Ангел Найденов прие посланика на САЩ у нас Марси Рийс. На разговорите са били потвърдени взаимните ангажименти по линия на стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на отбраната и в рамките на НАТО. Обсъдени са били..

публикувано на 09.01.14 в 14:54

България пренасочва търговски аташета от ЕС към източни държави

Министерството на икономиката и енергетиката потвърди, че търговско-икономическите служби към посолствата на България по света ще бъдат преструктурирани. Част от тези в държави на ЕС ще бъдат закрити, а търговските им аташета - пренасочени към нови..

публикувано на 09.01.14 в 14:38

Очакваната имиграция на българи и румънци в Германия е обект на популизъм

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите. Към това..

публикувано на 09.01.14 в 13:49

Кабинетът на Пламен Орешарски се оказа първият без агенти на държавна сигурност

Комисията по разкриване на тайните досиета на бившата държавна сигурност в България обяви, че проверката на действашното правителство на Пламен Орешарски, обхванала премиера, вицепремиерите, министрите и заместник министрите, е приключила без установяване на..

публикувано на 09.01.14 в 12:25

Драгомир Стойнев: Фирмите получиха 542 милиона лева ДДС

През декември миналата година бизнесът е внесъл рекорден размер данъци, приходите са над очакваното, а това показва, че България тръгна по пътя на икономическия растеж. Това заяви на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев...

публикувано на 09.01.14 в 10:56