Слушайте!

България се присъедини към декларацията от Тирана за подпомагане на Украйна

На срещата на върха Украйна - Югоизточна Европа в Тирана беше приета декларация, с която международна общност е призована да увеличи подкрепата за Украйна. Към декларацията се присъединиха премиерът Николай Денков, президентът на Косово Вьоса Османи,..

публикувано на 29.02.24 в 11:22

Премиерът ще даде подробности пред парламента за срещите си в Украйна

Днес парламентът ще изслуша премиера Николай Денков и министъра на отбраната Тодор Тагарев. Те ще отговарят на въпроси, свързани с посещението на премиера в Украйна. От БСП настояват Денков да разясни заявлението си, че България ще обсъди подписването на..

публикувано на 29.02.24 в 07:30
Тодор Тагарев

Тагарев: Престижно е да се помага на Украйна, има борба кой има принос за този престиж

Министърът на отбраната Тодор Тагарев отиде в парламента, за да бъде изслушан от комисията по отбрана във връзка с военната помощ за Украйна . На фона на искания за оставката му, от страна на ГЕРБ и ДПС, министърът заяви пред журналисти, че няма намерение..

публикувано на 28.02.24 в 17:05

"Възраждане" сигнализираха парламента за санкциониран от ЕС българин в Молдова

ПП „Възраждане“ съобщиха, че висш молдовски държавник - българин е с наложени санкции от ЕС. В декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов информира, че  делегация на „Възраждане“ е била в молдовския парламент. Там „техните..

публикувано на 28.02.24 в 12:34

Без сигурност на Западните Балкани не може да има сигурност в Европа

На съвместен брифинг с президента на Словения Наташа Пирц Мусар, която е на официално посещение в България, президентът Румен Радев коментира изказване на френския президент Еманюел Макрон от 26 февруари, на международна конференция в подкрепа на Украйна в..

публикувано на 27.02.24 в 19:33

Премиерът Николай Денков обеща приемственост след ротацията

По време на участието си в Общо събрание на Националното сдружение на общините в България, премиерът Николай Денков пое ангажимент да има приемственост между него и вицепремиера Мария Габриел, след ротацията на 6 март. "Това не е процес, който е свързан с..

публикувано на 27.02.24 в 18:54
Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски

ДПС иска противодействие срещу руската пропаганда в интернет

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски запита Главната прокуратура, вътрешното министерство и Държавната агенция за национална сигурност за дейността на мрежа от 400 роботизирани сайтове, водещи дезинформационна война и проруска..

публикувано на 27.02.24 в 13:11

България обмисля да подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна

На среща в Киев премиерът Николай Денков и украинският президент Володимир Зеленски обсъдиха сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство. Постигнато е съгласие България и Украйна да активизират разширяването на логистиката и..

публикувано на 26.02.24 в 16:58

Росен Желязков: България не подкрепя обвързването на Албания и Северна Македониия за ЕС

България последователно подкрепя присъединяването на Албания към ЕС и заема активна позиция в полза на ключовите решения за европейския път на страната. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с президента на..

публикувано на 26.02.24 в 13:31
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: Оставка на правителството и избори 2 в 1

БСП поиска оставката на правителството и се обяви за едновременно провеждане на избори за български и за европейски парламент. Според лидера на партията Корнелия Нинова оценката за работата на кабинета през деветте месеца управление е липса на..

публикувано на 25.02.24 в 16:36