Слушайте!

Най-дългата бюлетина за местния вот ще е в София - 60 см

Централната избирателна комисия показа образци на хартиената и на електронната бюлетина за гласуване за местните избори на 29 октомври, когато ще избираме кметове и общински съветници. Най-дългата бюлетина ще е за общински съветници в София - 60 см.  Към..

публикувано на 17.10.23 в 16:07
Росен Желязков

В парламента ще проучват сигурността на машинното гласуване

Заседание на Временната комисия на парламента за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване, е свикано за днес от председателя на парламента Росен Желязков. Депутатите ще изслушат информация, свързана с..

публикувано на 17.10.23 в 07:20

Николай Денков заминава за Албания за среща за Западните Балкани

Премиерът Николай Денков днес ще бъде на посещение в Албания, където ще участва в срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в рамките на Берлинския процес. Процесът е създаден с цел подпомагане задълбочаването на икономическата..

публикувано на 16.10.23 в 06:15

Управляващите разиграват грозен политически театър

“Очевидно беше, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети ” , коментира вчерашния вот на недоверие президентът Румен Радев. Според държавния..

публикувано на 14.10.23 в 15:55
Кирил Петков и Бойко Борисов

Бойко Борисов плаши ПП-ДБ с предсрочни избори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди “Продължаваме промяната – Демократична България”, че може да предизвика предсрочни избори, ако коалицията продължава да омаловажава ролята на ГЕРБ-СДС за управленските успехи. “ Ако не се коригирате, предстои..

публикувано на 14.10.23 в 14:37

Българо-турската граница е подсилена заради опасност от бежанска вълна

Петдесет военнослужещи са изпратени на българо-турската граница, за да подкрепят 300 свои колеги като мярка срещу евентуална бежанска вълна заради конфликта в Близкия Изток, съобщи военният министър Тодор Тагарев. “ Армията помага за охрана на нашата..

публикувано на 14.10.23 в 13:59
Йомер Болат

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска разширяване на Митническия съюз с ЕС Анкара иска спешно актуализиране на митническия съюз с ЕС, за да отговаря на световните икономически реалности, съобщи Anadolu agency. Митническият съюз ЕС-Турция е от 1995 г., но е ограничен..

публикувано на 13.10.23 в 13:10

Парламентът обсъжда вота на недоверие към кабинета в сектор енергетика

"Правителството убива българската енергетика. Това е риск за националната сигурност" - заяви в дебата по вота на недоверие към правителството председателят на БСП Корнелия Нинова. БСП, заедно с "Има такъв народ“ (ИТН) и "Възраждане" са вносители на вота. От..

публикувано на 12.10.23 в 11:53

Арестуваха кандидат кмет на Дупница

Задържан е кандидат за кмет на Дупница за предстоящите избори, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Задържането на независимия кандидат-кмет Методи Захаринов става след решение на Централната избирателна комисия (ЦИК)...

публикувано на 12.10.23 в 10:06

Преди вота на недоверие премиерът посочи, че институциите трябва да работят заедно

"Трябва, когато има важни задачи за решаване, институциите да бъдат заедно - заяви премиерът Николай Денков след инициираната от президента Румен Радев консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност. - България има да решава важни..

публикувано на 12.10.23 в 08:59