Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
В настоящия момент няма непосредствена заплаха за България на фона на разрастващия се военен конфликт между Израел и Иран. Правителството ни изразява загриженост относно нарастващото напрежение в региона и потенциалните рискове за международния мир и..
Само на 37 км от втория по големина град в България – Пловдив, и стотина километра от столицата София се намира китният Пазарджик. Благоприятното географско положение на древния град е причина там да са минавали важни антични римски търговски пътища, а..
Най-старият зимен курорт у нас – "Боровец", открива летния сезон на 28 юни, съобщава БТА. От тази дата ще работи и кабинковият лифт, който обаче няма да функционира в понеделник и вторник. Туристите ще могат да се разходят в парк "Бороландия" и в..
България е държавата с най-ниски цени на основните горива – бензин и дизел, в Европейския съюз, сочи статистиката. С очакваното приемане на единната..
Комисията за защита на конкуренцията е започнала секторен анализ на пазара на храните. След извършените проверки на НАП, КЗП и КЗК в над 300 обекта..