Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Българското национално радио (БНР) може да разшири излъчването си в Молдова и особено в Тараклийския район, в който е концентрирана българската етническа общност в страната. За това са разговаряли посланикът на Република Молдова в София Емил Жакота..
Над 80 000 са били към края на 2024 г. хората с пенсии и добавки, отпуснати по еврорегламенти и международни договори, отчита Националният осигурителен институт. Това са българи, работили в 44 държави от ЕС и страни, с които България има договорни..
САЩ въведоха в действие санкциите срещу сръбската петролна компания След осем отлагания, от 9 октомври са в сила санкциите на САЩ срещу сръбската петролна компания НИС – "Нефтена индустрия Сърбия" , съобщи сръбското радио и телевизия (РТС)...
В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9°, в София – 4°. През денонощието над страната ще има разкъсана, в повечето райони – значителна..
Трима офицери от Военновъздушните сили бяха наградени с почетния знак на президента, съобщава БТА. Държавният глава Румен Радев връчи отличието на..
От името на държавния глава Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова връчи ордена “Св. св. Кирил и Методий“- Първа степен на професор Ма Сипу,..