Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

„Рибни фантазии“ на “Фестивала на дунавската кухня” в Русе

Снимка: архив

Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.

Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде  представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Винена фиеста във Велико Търново предлага дегустация на местни сортове

Във Велико Търново се провежда Urban Wine Fest, организиран от Българската асоциация на винените професионалисти . "Октомври е месецът на българското вино и нa богатството на местните сортове", казва Даниел Драгошинов, един от нейните членове,..

публикувано на 18.10.25 в 07:05

В края на седмицата – превалявания

В събота , 18 октомври,   минималните температури ще са от 8 до 13°, в София – 9. През деня ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони от страната. През нощта срещу..

публикувано на 17.10.25 в 19:41

България днес - 17 октомври 2025 г.

В "България днес" на 17 октомври слушайте: 08:25 - Българите в Унгария с двоен празник – ден на приятелството и сертификат от ЮНЕСКО за градинарската традиция 15:30 -  Актуално от и за сънародниците по света 25:02 - По съседски – новини и..

публикувано на 17.10.25 в 19:00