Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

„Рибни фантазии“ на “Фестивала на дунавската кухня” в Русе

Снимка: архив

Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.

Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде  представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българските ВВС отбелязват празника си

По повод празника на авиацията и българските ВВС днес, 16 октомври, от 09,00 ч. на Паметника на летеца на алеята на летците до Народното събрание в столицата ще бъдат поднесени цветя и венци, съобщават от Министерството на отбраната. Тържественото..

публикувано на 16.10.25 в 06:00

Значителна облачност с валежи на изток и над планинските масиви

В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9°, в София – 4°. През денонощието над страната ще има разкъсана, в повечето райони – значителна облачност. Слаб дъжд ще превалява на места в югоизточните и планинските части от страната. Сутринта..

публикувано на 15.10.25 в 18:30

Президентът Румен Радев награди трима офицери от ВВС

Трима офицери от Военновъздушните сили бяха наградени с почетния знак на президента, съобщава БТА. Държавният глава Румен Радев връчи отличието на генерал-майор от резерва Иван Парапунов, подполковник Стефан Стефанов и майор Димитър Григоров за..

публикувано на 15.10.25 в 15:56