Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
От новата учебна година университетът в молдовския град Тараклия официално ще обучава студенти като филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев". С това сливане на двете учебни заведения етническите българи в Молдова ще имат лесен достъп до..
Един живот, заобиколен от книги, думи и мъдрост – така може да бъде описан пътят на известната преводачка Янка Трифонова Селими, която и до днес, на 90-годишна възраст, продължава да предизвиква времето със своята страст и отдаденост към литературата...
Първото международно военно състезание "Най-добър войн" ще се проведе на 25 и 26 юни 2025 г. в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново. Турнирът се провежда под егидата на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и се..
България е държавата с най-ниски цени на основните горива – бензин и дизел, в Европейския съюз, сочи статистиката. С очакваното приемане на единната..
Комисията за защита на конкуренцията е започнала секторен анализ на пазара на храните. След извършените проверки на НАП, КЗП и КЗК в над 300 обекта..