От 00.00 часа на 25 януари (понеделник) до 31януари (неделя)международното летище „Бен Гурион“ в Тел Авив затваря за пътници, съобщава МВнР.
Посолството ни в Израел информира, че пътуващите ще бъдат възпрепятствани да влизат или напускат страната, освен ако не бъдат одобрени от специална комисия.
Мисията ни в Тел Авив припомня, че консулската служба работи с граждани само при предварително записан час и при спазване на изискванията за носене на маска, спазване на дистанция и санитарен контрол.
За консултация или за записване на час всички български и чужди граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на телефони: +97236961372 (9.30- 14.00ч.) и +97237292155 (14.00-16.30 ч.);
При спешност консулската служба ще оказва съдействие в режим 24/7 на телефони: +972547640089 и +972545954379.
За справки, консултации и записване за посещение може да се ползва и електронната ни поща на адрес: Consulate.TelAviv@mfa.bg.
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите през изминалата седмица. С помощта на Диана Цанкова разказваме за художника от Стрелча Мильо Балтов,..
В събота , 8 февруари, минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3°, в София - около минус 8°. През деня над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над Дунавската равнина...
Учени от Сорбоната ще проучват културното наследство в Регионалния етнографски музей на открито "Етър", информира БНТ. През март, т.г., френските учени, съвместно с експерти от РЕМО "Етър" ще проучват интересни за тях елементи от съхраненото..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..