От 00.00 часа на 25 януари (понеделник) до 31януари (неделя)международното летище „Бен Гурион“ в Тел Авив затваря за пътници, съобщава МВнР.
Посолството ни в Израел информира, че пътуващите ще бъдат възпрепятствани да влизат или напускат страната, освен ако не бъдат одобрени от специална комисия.
Мисията ни в Тел Авив припомня, че консулската служба работи с граждани само при предварително записан час и при спазване на изискванията за носене на маска, спазване на дистанция и санитарен контрол.
За консултация или за записване на час всички български и чужди граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на телефони: +97236961372 (9.30- 14.00ч.) и +97237292155 (14.00-16.30 ч.);
При спешност консулската служба ще оказва съдействие в режим 24/7 на телефони: +972547640089 и +972545954379.
За справки, консултации и записване за посещение може да се ползва и електронната ни поща на адрес: Consulate.TelAviv@mfa.bg.
Идеята за таван на надценките на основни хранителни продукти все още не е обсъждана с партньорите в управляващата коалиция. Според премиера Росен Желязков, пряка намеса на държавата на пазара на основните стоки от потребителската кошница е..
Председателят на Българската академия на науките (БАН) Евелина Славчева се срещна с посланика на Франция в България Жоел Мейер. Разговорът в Академията е била посветен на подготовката за съвместното отбелязване на 60-годишнината от подписването..
В "България днес" на 6 февруари опитваме да разберем как опитите на властите в съседна Сърбия да докажат съществуването на т.нар. "шопска нация" резонират сред българското национално малцинство в Западните покрайнини. По темата разговаряме със..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..