Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът обсъди проблемите на бежанците в условията на пандемията

Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова прие новия представител в България на Върховния комисариат на ООН за бежанците Нарасимха Рао Нилагири Лакшми. Двамата обсъдиха условията за бежанците в България в ситуация на пандемия. Йотова изтъкна, че грижата за бежанците в настоящата криза е още по-необходима, за да се гарантира и сигурността на българските граждани и да се предотврати насаждането на страхове и ксенофобски настроения.
Беше обсъден и въпросът с ваксинацията на бежанците, които не са изрично посочени в Националния ваксинационен план.
Представителят на ВКБООН подчерта, че са необходими повече програми за интеграция на бежанците в България. Пандемията от Covid-19 се е отразила и върху трудовата реализация на получилите закрила, съобщи президентската пресслужба.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40

Една легенда се завръща – детският песенен конкурс "Като лъвовете" с амбициозно издание във Варна

Националният музикален конкурс "Като лъвовете" 2024 се провежда от 18 до 20 октомври в Концертната зала на БНР - Варна. Музикалната надпревара се радва на голям интерес и заявилите участие деца и юноши идват от над 20 града в България - споделят..

публикувано на 19.10.24 в 08:05

Слънчев спектакъл наблюдават в градската астрономическа обсерватория на Кърджали

Астрономическата обсерватория с планетариум "Славей Златев" в град Кърджали отвори "вход свободен" по повод празника на града – 21 октомври. Ако времето го позволява, посетителите могат да наблюдават Слънцето и слънчеви петна -  пояснява директорът на..

публикувано на 19.10.24 в 07:15