Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков за ремонта на язовири: Това е корупция

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви пред бТВ, че ще подаде сигнал до прокуратурата заради ремонта на язовири със средства от Държавната консолидационна компания. “Това е корупция”, категоричен е той. По думите му, ДКК и Българската банка за развитие са свързани. Държавната консолидационна компания е получила от държавния бюджет 500 млн. лв., но е взела и от ББР 130 млн. лв., за да ги налее в ремонта на язовири.

Министърът разказа, че е видял десетте вече направени язовири и най-приоритетният сред тях се намира на 30 км от Ловеч – в средата на поле, без селище наблизо и дори без вода. На мястото той е видял и странно съоръжение, представляващо бутилка от безалкохолно, включена към ток, за да измерва нивото на водата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40