Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК отново ще предостави безплатна храна на деца в нужда

Снимка: архив

За 18-та поредна година Българският Червен кръст ще реализира програмата „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца”. 252 788 лв. са набраните чрез корпоративни партньори и индивидуални дарители средства. През учебната 2021/22 година те ще осигурят безплатна топла храна в училище за 1 414 деца от социално слаби семейства в 19 области на страната. Благородната инициатива подпомага деца в нужда, най-вече в тежките зими месеци.

Програмата, която стартира през 2004 г., до момента е осигурила безплатна храна на над 20 хиляди нуждаещи се деца от цяла България. Предоставени са общо 1 554 356 безплатни обядана обща стойност3 108 712 лв., уточняват от БЧК. 

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25