Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство евакуира българи от Южна Африка

Снимка: МВнР

10 българи са напуснали Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски полет с други граждани на ЕС. За организацията на завръщането активно са съдействали българските посолства в Претория и Букурещ.

Българите са били втората най-многобройна група на борда след румънската. Те са излетели в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 г. от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ. Българското посолство в Букурещ е посрещнало евакуираните с автобус и те са извозени до Русе. Българското външно министерство е изказало благодарност на румънските партньори за оказаното съдействие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Неразказаните истории на българите" в Атина

Изложба "Неразказаните истории на българите"е подредена в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина, Гърция. Събитието е организирано от Културен център "Иван Селимински" и гръцкия център, в сътрудничество с..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители..

публикувано на 20.05.24 в 19:18