Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поклонение пред паметника на Левски в Босилеград

Снимка: БГНЕС

Пред паметника на Васил Левски в Босилеград днес ще се състои поклонение по повод 149-ата годишнина от гибелта му и 17 години от откриването на монумента, съобщава порталът “Глас пресс”. Събитието е организирано от Културно-информационния център “Босилеград”, Столичната община и Общобългарския комитет “Васил Левски”. Очаква се да присъстват български политици, представители на посолството ни в Белград, на генералното ни консулство в Ниш и много граждани.  

След официалната част, включваща приветствия към присъстващите и послания към българската общественост, полагане на венци и цветя и минута мълчание в памет на Апостола, ще има културна програма. В нея ще участва квартет “Светоглас” – една от най-популярните фолклорни формации, изпълняваща традиционен български фолклор и стара църковна музика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи изборният ден в чужбина

Изборният ден зад граница приключи в 6 часа българско време на 10 юни . Вотът е преминал на 5 континента без затруднения, съобщи Министерството на външнитеработи. Последни упражниха правото си на глас българите в Лос Анджелис. Изборната активност..

публикувано на 10.06.24 в 09:00
Изборния ден в Посолството на България в  Прага

Българите в Чехия и Словакия с надежда, че масов вот би променил нещата в България, а защо не и в Европа

Изборите за български и Европейски парламент в Чехия и Словакия протичат спокойно и добре организирано, като секциите и в двете централноевропейски държави са разположени в българските посолства, съответно в Прага (3 секции)и в Братислава (1 секция)...

публикувано на 09.06.24 в 19:30

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44