Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН излиза от преговорите за съставяне на правителство

Слави Трифонов
Снимка: Facebook /ИТН

ИТН излиза от преговорите в последния опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. Това обяви в специално обръщение лидерът на ИТН Слави Трифонов. "ИТН няма място с тези лицемери и няма да участва в правителство", посочи Трифонов. Той подчерта, че днес от "Демократична България" за първи път са говорили  това, което наистина мислят.

Изявлението дойде след оставена включена камера на заседание на парламентарната група на "Демократична България" днес.

Според казаното от председателя на ПГ на Демократична България Христо Иванов спорният въпрос за съставяне на правителство се движи около закона за КПКОНПИ. С лидера на БСП Корнелия Нинова е било договорено да държи мандата до 12 август, за да може да се избере нов председател на КПКОНПИ. "Корнелия се държи така, все едно иска да съставя правителство", казва Иванов в оценка за преговорите и я критикува, че тя не е съобщила на ИТН, че няма да имат министри.

Днес Нинова обяви, че вероятно ще задържи третия мандат поне до 12 август, за да може да бъде избран нов председател на енергийния регулатор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00

Софийският университет остава сред 750-те най-добри висши училища в света

Софийски университет "Св. Климент Охридски" (СУ) се нареди на 741-750 място в класацията QS World University Rankings на най-престижните университети в света за 2024 г.  СУ е включен в ранглистата от 2014 г. Класацията тази година включва 1498..

публикувано на 05.06.24 в 12:16
Добромир Живков

48,3% искат да гласуват за национален парламент и 47,4% за Европарламент

290 000 българи, които желаят на гласуват на 9 юни, още не са решили за кого. Това са 10% от заявилите, че ще отидат до урните, посочи пред bTV Добромир Живков от "Маркет линкс". Възможно е избирателната активност да е по-висока от тази през април..

публикувано на 05.06.24 в 11:58