Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две зареждащи срещи с млади българи, които преследват мечтите си с мисълта за Родината. И ще завършим романтично и откровено с мелодия и думи от Белослава. Всичко това и още само в минутите на „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.17 - Актуална информация от България и света

7.45 - Прогноза за времето у нас и по света

12.27 - Защо кампанията за евроизборите остана в сянката на поредния предсрочен парламентарен вот в България - Йоан Колев е подготвил обобщение на по-важното от дискусия в София, посветена на евровота, която се проведе преди дни. Ще чуете и мнението на икономиста Евгений Кънев за нагласите на българите към ролята на родните депутати в ЕП

25.11 - За какво служи Виза тип С? – поредна полезна информация, която Радио България ви предлага

35.15 - Да изпревариш своето поколение с ум и любопитство към науката – разказваме ви историята на Теревел-Любомир Боянов, който следва най-смелите си мечти като откривател в България 

44.15 - На гости на българите в Гърция: Среща с Андромахи Барди – момичето, което превърна българската си различност в сила

57.22 - „Песен на деня“ – "Душата ми" – ново музикално откровение от Белослава за любовта и още нещо


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 юли 2024 г.

В „България днес“ на 16 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, разговор с доц. д-р Марко Скарпа от Италия ще поговорим за българския език и Кирило-Методиевото наследство. Как се възприемат съвременните..

публикувано на 16.07.24 в 19:00

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00