Като огромен успех за България бе оценено участието на младите ни състезатели в XVI Европейски олимпийски фестивал, проведен в края на юли в Словакия. За първи път от 15 години в турнира, оценяван от специалистите като мини-европейско първенство, страната ни завоюва общо 6 медала – три сребърни и три бронзови.
Две сребърни отличия спечели гимнастикът Божидар Златанов – на прескок и на успоредка. Със сребро в родината се завърнаха и младежките национали по волейбол, водени от Мартин Стоев. Бронзовите медалисти са Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и Ирен Саръбоюкова в скока на височина.
В словашкия град Банска Бистрица, където се събраха най-добрите млади спортисти на континента, България взе участие с 46 състезатели в дисциплини като лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол. Остава надеждата някой ден тези състезатели да завоюват медали и в световни олимпийски форуми.
На изложение-конференция High Security Printing EMEA-2025 в Базел, Швейцария, българската лична карта спечели първо място за най-добра лична карта в Европа за 2024 г ., съобщи МВР. Освен за модерния и естетичен дизайн, българската лична..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, съобщава БТА. През почивните дни, 8 и 9 февруари, градът под липите ще събере на..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21 обучителни хъба, сред които са тези на водещи европейски летища като Мюнхен, Истанбул и Атина. У..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..