Като огромен успех за България бе оценено участието на младите ни състезатели в XVI Европейски олимпийски фестивал, проведен в края на юли в Словакия. За първи път от 15 години в турнира, оценяван от специалистите като мини-европейско първенство, страната ни завоюва общо 6 медала – три сребърни и три бронзови.
Две сребърни отличия спечели гимнастикът Божидар Златанов – на прескок и на успоредка. Със сребро в родината се завърнаха и младежките национали по волейбол, водени от Мартин Стоев. Бронзовите медалисти са Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и Ирен Саръбоюкова в скока на височина.
В словашкия град Банска Бистрица, където се събраха най-добрите млади спортисти на континента, България взе участие с 46 състезатели в дисциплини като лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол. Остава надеждата някой ден тези състезатели да завоюват медали и в световни олимпийски форуми.
Днес в Брюксел премиерът Росен Желязков ще участва в неформална среща на лидерите на ЕС, фокусирана върху укрепването на европейската отбрана. Дискусиите ще обхванат повишаването на отбранителните способности на Съюза, противодействието на хибридни и..
В понеделник, 3 февруари, в Свиленград с официална церемония стартира дейността на съвместен контингент от служители на България, Австрия, Румъния и Унгария за охрана на българо-турската граница. Българският министър на вътрешните работи Даниел Митов ще..
Част от действащите мобилни мрежи в България ще бъдат изключени през 2025 година. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров обясни, че предстои да бъде пренареден честотният ресурс и да се създаде възможност за по-добро..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..