Като огромен успех за България бе оценено участието на младите ни състезатели в XVI Европейски олимпийски фестивал, проведен в края на юли в Словакия. За първи път от 15 години в турнира, оценяван от специалистите като мини-европейско първенство, страната ни завоюва общо 6 медала – три сребърни и три бронзови.
Две сребърни отличия спечели гимнастикът Божидар Златанов – на прескок и на успоредка. Със сребро в родината се завърнаха и младежките национали по волейбол, водени от Мартин Стоев. Бронзовите медалисти са Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и Ирен Саръбоюкова в скока на височина.
В словашкия град Банска Бистрица, където се събраха най-добрите млади спортисти на континента, България взе участие с 46 състезатели в дисциплини като лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол. Остава надеждата някой ден тези състезатели да завоюват медали и в световни олимпийски форуми.
В сряда, над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, временни разкъсвания ще има преди обяд над Западна България. На отделни места, в Източна България и планинските райони, ще превали съвсем слаб сняг. Ще духа до умерен, в източните..
В Българския културен център в Берлин известната журналистка Кристина Патрашкова ще представи книгата си "Въпреки всичко. Българските писатели в годините на цензурата". Изданието е разказ за историята и съдбата на едни от най-известните български..
Във вторник , 4 фвруари, минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2°, в София - около минус 2°. През деня студеният въздух ще обхване цялата страна. По-значителна облачност ще има над южната половина от страната. Главно в Рило-Родопската..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..