Като огромен успех за България бе оценено участието на младите ни състезатели в XVI Европейски олимпийски фестивал, проведен в края на юли в Словакия. За първи път от 15 години в турнира, оценяван от специалистите като мини-европейско първенство, страната ни завоюва общо 6 медала – три сребърни и три бронзови.
Две сребърни отличия спечели гимнастикът Божидар Златанов – на прескок и на успоредка. Със сребро в родината се завърнаха и младежките национали по волейбол, водени от Мартин Стоев. Бронзовите медалисти са Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и Ирен Саръбоюкова в скока на височина.
В словашкия град Банска Бистрица, където се събраха най-добрите млади спортисти на континента, България взе участие с 46 състезатели в дисциплини като лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол. Остава надеждата някой ден тези състезатели да завоюват медали и в световни олимпийски форуми.
В четвъртък , минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 4°. Преди обяд над източните райони от страната ще продължи започналото от запад по-съществено разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира..
Двама уредници в Природонаучния музей в Пловдив отпътуваха в посока Южния полюс като част от 33-та българска антарктическа експедиция. Целта на пътуването на Кристиян Владов и Стефан Кюркчиев е обогатяване на колекциите на музея, а така също бъдещи..
Деана Хааг е родена в Кливланд, щата Охайо. Израства с мечти за приключения и нови хоризонти. Завършва специалност "Изящни изкуства" в колежа Уитънбърг в Охайо, но животът ѝ поема в неочаквана посока. В младостта си американката се отличава с..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..