Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежението около доставките на газ продължава

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Демократична България” обвини служебното правителство, че поставя страната в газова зависимост от Кремъл. В позиция до медиите формацията настоява служебното правителство да осигури доставки на втечнен газ за минимум 12 месеца, за да се гарантира потреблението в България. В случай на пълно спиране на руския газ за Европа тази зима, да се подготви план за компенсиране на битовите потребители и на бизнеса заради високите цени на газа, се посочва още в позицията.

На журналистически въпрос, свързан с доставките, вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че действията на служебното правителство за гарантиране на енергийната сигурност на България са в правилната посока. По думите на Йотова, решението за единия танкер е заради подготвената от предишното правителство оферта, без да е осигурена инфраструктурата за нея. Затова служебният кабинет търси решение да намали повишаването на цените на газа и на другите енергийни доставки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с приятно пролетно време

В понеделник  минималните температури в страната ще са между 9 и 12°, в София 9°. През деня ще е слънчево, но над Североизточна България ще се заоблачи и на места там след обяд ще превали. Максималните температури ще са от 20 до 25°, по морето и..

публикувано на 26.05.24 в 16:32
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с шефа на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в София. На 27 май той ще приветства пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в столицата. Приветствия ще направят също председателя на Парламентарната асамблея на..

публикувано на 26.05.24 в 16:12
Калин Стоянов

България няма да допусне намеса и дезинформация в изборите на 9 юни

С Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия няма да допуснем намеса в евровота и парламентарния вот на 9 юни, увери служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред Парламентарната асамблея на НАТО  в София. „Понятието..

публикувано на 26.05.24 в 14:13