Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежението около доставките на газ продължава

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Демократична България” обвини служебното правителство, че поставя страната в газова зависимост от Кремъл. В позиция до медиите формацията настоява служебното правителство да осигури доставки на втечнен газ за минимум 12 месеца, за да се гарантира потреблението в България. В случай на пълно спиране на руския газ за Европа тази зима, да се подготви план за компенсиране на битовите потребители и на бизнеса заради високите цени на газа, се посочва още в позицията.

На журналистически въпрос, свързан с доставките, вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че действията на служебното правителство за гарантиране на енергийната сигурност на България са в правилната посока. По думите на Йотова, решението за единия танкер е заради подготвената от предишното правителство оферта, без да е осигурена инфраструктурата за нея. Затова служебният кабинет търси решение да намали повишаването на цените на газа и на другите енергийни доставки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поне с 10% е по-ниска избирателната активност в Турция

Между 10 и 15% по-ниска ще е избирателната активност в Турция в сравнение с предишните избори, съобщиха за БНР неофициални източници, цитирани от специалния пратеник на радиото в Истанбул Мария Петрова. Сериозен спад в активността бележат секции както в..

публикувано на 09.06.24 в 19:28

България гласува за Народно събрание и Европейски парламент

Днес в България е ден за избори – гласуваме за 17 български депутати в 720-членния Европейски парламент и за 240 народни представители, които ще влязат в 50-ото Народно събрание на страната ни. В изборната надпревара участват 32 политически формации..

публикувано на 09.06.24 в 07:15

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30