Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледа под вода ще посрещат в Бургас

Снимка: seafriends-burgas.org

За поредна година водолази от сдружението "Приятели на морето“ в Бургас ще посрещнат Коледа под вода, преоблечени като белобрадия старец. Този път към инициативата се присъединяват и техни колеги от Шумен. Обичайното място е около мостика, предаде от Бургас кореспондентката ни Свобода Атанасова. 

По това време на годината температурата на повърхността на водата не надвишава 11 градуса, затова гмуркачите ползват специална екипировка. "Пием шампанско под водата, веселим се по нашия си начин", – сподели Стоян Димитров, председател на "Приятели на морето". Така водолазите ще закрият този сезон, а на 2 януари ще открият новия сезон.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Идва слънчево и топло време, ще превалява само над планините

В четвъртък, 6 юни, още в сутрешните часове валежите ще спрат над цялата страна. През деня ще е слънчево. След пладне, главно над планините ще се заоблачава и превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 14°. Максималните..

публикувано на 05.06.24 в 20:35
Людмила Петкова

Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г.

Според одобрения от служебния кабинет график Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г. – с девет месеца по-рано от първоначалните намерения, съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова. Осигурени са 100 млн. лв. от..

публикувано на 05.06.24 в 19:15

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00