Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ настояват за преразглеждане на условията в Плана за възстановяване

Снимка: Facebook / Boyko Borissov

Бивши министри от управлението на ГЕРБ, както и лидерът на партията Бойко Борисов поискаха да бъде внесен проект на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн.

В изявление, излъчено във Фейсбук, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков призоваха синдикатите ясно да изразят позициите си и да подкрепят това решение до края на седмицата. По думите на Борисов, това е "последният шанс" да се спасят над 4 % от БВП на страната. Той посочи още, че сега е много важно да се запазят енергийните мощности в Маришкия басейн и да започне изграждането на нови ядрени реактори, в противен случай България от производител на електроенергия, ще се превърне само в клиент. 

Бившият енергиен министър Делян Добрев съобщи, че ГЕРБ са внесли проект на решение на НС за сключване на споразумение със Съединените щати за изграждане на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" и лицензиране на площадка за осми блок. Добрев посочи, че проектът ще бъде разгледан в парламентарната комисия по енергетика още следващата седмица и изрази надежда да бъде приет в пленарната зала. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15