Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Изследователи от България и чужбина се събират в София за научната конференция "Терени и посоки". Форумът ще се проведе на 16 и 17 октомври в сградата на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съобщават домакините...
По повод празника на авиацията и българските ВВС днес, 16 октомври, от 09,00 ч. на Паметника на летеца на алеята на летците до Народното събрание в столицата ще бъдат поднесени цветя и венци, съобщават от Министерството на отбраната. Тържественото..
В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9°, в София – 4°. През денонощието над страната ще има разкъсана, в повечето райони – значителна облачност. Слаб дъжд ще превалява на места в югоизточните и планинските части от страната. Сутринта..
В петък , 17 октомври, минималните температури ще са от 6 до 11°, в София – 7°. В сутрешните часове на места в Дунавската равнина и западната част..
Създаване на Дунавски университетски алианси предложи председателят на Съвета на ректорите проф. д-р Миглена Темелкова на форума "Дни на България в..
В брой 68 на предаването слушайте: За нуждата от български училища зад граница и разрастването на училище „Чучулига“ във Великобритания –..