Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Сноубордистката Малена Замфирова, която неотдавна спечели наградата за най-добър млад спортист в Европа, получи поредното международно признание, съобщава БГНЕС. С гласовете на фенове на алпийския сноуборд от цял свят българката завоюва..
Президентите на България и Унгария, Румен Радев и Тамаш Шуйок, проведоха официална среща "на четири очи" в София. “В резултат на рационалната позиция на Унгария, съвсем естествено Будапеща ще бъде домакин на срещата между президентите на САЩ и..
Когато приносът в областта на науката се превърне в база за следващи задълбочени проучвания, границите между държавите и континентите като че ли се стопяват – в пряк и в преносен смисъл. Именно това се случи по време на научната конференция "Терени и..
Когато приносът в областта на науката се превърне в база за следващи задълбочени проучвания, границите между държавите и континентите като че ли се..
София е домакин на финалите на ER Champ 2025 – най-голямото международно състезание за ескейп стаи в света. В събитието, на 19 и 20 октомври, участват..