Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Малена Замфирова спечели виртуалната Световна купа по сноуборд

Сноубордистката Малена Замфирова, която неотдавна спечели наградата за най-добър млад спортист в Европа, получи поредното международно признание, съобщава БГНЕС. С гласовете на фенове на алпийския сноуборд от цял свят българката завоюва..

публикувано на 20.10.25 в 16:33

Президентът на Унгария обеща подкрепа за членството на България в ОИСР

Президентите на България и Унгария, Румен Радев и Тамаш Шуйок, проведоха официална среща "на четири очи" в София. “В резултат на рационалната позиция на Унгария, съвсем естествено Будапеща ще бъде домакин на срещата между президентите на САЩ и..

публикувано на 20.10.25 в 16:19
Доц. д- р Наталия Рашкова

Проучванията на български учен дават нови посоки в етнологията

Когато приносът в областта на науката се превърне в база за следващи задълбочени проучвания, границите между държавите и континентите като че ли се стопяват – в пряк и в преносен смисъл. Именно това се случи по време на научната конференция "Терени и..

публикувано на 20.10.25 в 11:30