Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Южна Африка въвежда безвизов режим за българи при престой до 90 дни

Правителството на Южна Африка въвежда безвизов режим за български граждани, притежаващи обикновени паспорти, за престой до 90 дни, съобщи на фейсбук страницата си Посолството на България в Претория. "Изразяваме благодарност към компетентната..

публикувано на 16.10.25 в 15:46

БНБ призовава държавата да води консервативна финансова политика

Растежът на националната икономика през второто тримесечие на 2025 г. се ускорява с 3,5% на годишна база. Според анализ на Българската народна банка (БНБ) от брой 3 на "Икономически преглед" основните фактори за ускорението са понижението на вноса..

публикувано на 16.10.25 в 13:50

България участва в Международния панаир на книгата във Франкфурт

Министърът на културата Мариан Бачев откри българския щанд в 77-ия Международен панаир на книгата във Франкфурт.  “От средновековните ръкописи, положили основите на нашата писмена култура, до съвременните гласове, които днес разговарят с глобалния..

публикувано на 16.10.25 в 13:45