Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Създаване на Дунавски университетски алианси предложи председателят на Съвета на ректорите проф. д-р Миглена Темелкова на форума "Дни на България в Кечкемет, Унгария“. Идеята е те да включват два и повече университета в държавите, през които тече..
Ще отпаднат роуминг тарифите с ЕС за Албания и Черна Гора През 2026 г. роуминг тарифите между Албания и ЕС ще отпаднат напълно, каза при посещението си в Тирана на 13 октомври председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен...
Първите национални награди "Тийн тайм" ще бъдат връчени тази вечер в Първо студио на Българското национално радио. Кампанията е инициирана от едноименното предаване на програма "Христо Ботев" на БНР и се осъществява с подкрепата на Регионалния Център..
София е домакин на финалите на ER Champ 2025 – най-голямото международно състезание за ескейп стаи в света. В събитието, на 19 и 20 октомври, участват..