Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Ще отпаднат роуминг тарифите с ЕС за Албания и Черна Гора През 2026 г. роуминг тарифите между Албания и ЕС ще отпаднат напълно, каза при посещението си в Тирана на 13 октомври председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен...
Първите национални награди "Тийн тайм" ще бъдат връчени тази вечер в Първо студио на Българското национално радио. Кампанията е инициирана от едноименното предаване на програма "Христо Ботев" на БНР и се осъществява с подкрепата на Регионалния Център..
В петък , 17 октомври, минималните температури ще са от 6 до 11°, в София – 7°. В сутрешните часове на места в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска облачност. През деня над по-голямата част от..
В "България днес" на 17 октомври слушайте: 08:25 - Българите в Унгария с двоен празник – ден на приятелството и сертификат от ЮНЕСКО за..
В събота , 18 октомври, минималните температури ще са от 8 до 13°, в София – 9. През деня ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от..
Четвъртият хеликоптер, предназначен за спешна медицинска помощ по въздуха, вече е на българска земя. "Новата въздушна линейка ще бъде базирана в..