Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Военният научноизследователски кораб НИК 421 "Св. св. Кирил и Методий" се звърна след успешна трета мисия до Антарктида. Корабът акостира на Морската гара във Варна и беше посрещнат с военен ритуал. Корабът е изминал 19 725 мили за 155..
Последните дискусии в Съвместната историческа комисия между България и Северна Македония бяха напълно безплодни поради позицията на колегите от Скопие. По същество нямаше продуктивна атмосфера. Македонските колегиотказаха обсъждане на съвместни..
Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch) потвърждава дългосрочния кредитен рейтинг на България на ниво "BBB" с положителна перспектива, предава БТА. Рейтингът на България е подкрепен от силния външен баланс и баланс на публичните финанси..
През 1992 година едно дете от Грузия събира целия си живот в малка черна платнена торбичка, за да избяга от ужаса на бомбите…Войната през очите му –..
Изпълнителната агенция за българите в чужбина отваря врати за любопитните към книжното ѝ богатство. От там уточняват, че книжният фонд на..
Тараклийският държавен университет "Григорий Цамблак" в молдовския град Тараклия официално стана поделение на Русенския университет "Ангел Кънчев",..