Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Как се издават строителни книжа и незаконното строителство става законно?

Поредно бедствие, поредни анализи и мерки постфактум от страна на отговорните институции. Опустошителното наводнение, заляло курортното селище "Елените" преди седмица и взело четири човешки жертви, доведе до прозрение от страна на държавата –..

публикувано на 14.10.25 в 10:20
Йохан Вадефул

От София германският първи дипломат коментира процесите в Близкия Изток

При посещението си в България, което съвпадна с подписването на споразумението за Газа в египетския курорт Шарм ел Шейх, германският външен министър Йохан Вадефул коментира примирието между Израел и "Хамас". "Това е първи труден и тежък..

публикувано на 14.10.25 в 09:31
Есен край София

Облачен вторник, с кратки валежи на изток и в планините

Във вторник , 14 октомври, минималните температури ще са от 5 до 10°, в София – 7°. През денонощието облачността над страната ще се задържи предимно значителна, със слаби превалявания през деня на отделни места в източните и планинските райони...

публикувано на 13.10.25 в 18:35