Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
В брой 68 на предаването слушайте: За нуждата от български училища зад граница и разрастването на училище „Чучулига“ във Великобритания – интервю с преподавателя по български език Валентин Кожухаров; Животът на българите в Патагония е..
Посланикът на Словакия Васил Гривна е бил извикан в българското Министерството на външните работи по повод официални изявления на словашкия президент Петер Пелегрини по време на негово посещение в Скопие на 14 октомври. Става дума за направени..
Изследователи от България и чужбина се събират в София за научната конференция "Терени и посоки". Форумът ще се проведе на 16 и 17 октомври в сградата на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съобщават домакините...
Когато приносът в областта на науката се превърне в база за следващи задълбочени проучвания, границите между държавите и континентите като че ли се..
София е домакин на финалите на ER Champ 2025 – най-голямото международно състезание за ескейп стаи в света. В събитието, на 19 и 20 октомври, участват..