Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Изследователи от България и чужбина се събират в София за научната конференция "Терени и посоки". Форумът ще се проведе на 16 и 17 октомври в сградата на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съобщават домакините...
По повод празника на авиацията и българските ВВС днес, 16 октомври, от 09,00 ч. на Паметника на летеца на алеята на летците до Народното събрание в столицата ще бъдат поднесени цветя и венци, съобщават от Министерството на отбраната. Тържественото..
В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9°, в София – 4°. През денонощието над страната ще има разкъсана, в повечето райони – значителна облачност. Слаб дъжд ще превалява на места в югоизточните и планинските части от страната. Сутринта..
Когато приносът в областта на науката се превърне в база за следващи задълбочени проучвания, границите между държавите и континентите като че ли се..
София е домакин на финалите на ER Champ 2025 – най-голямото международно състезание за ескейп стаи в света. В събитието, на 19 и 20 октомври, участват..
Във вторник , 21 октомври, минималните температури ще са от 2 до 7°, в котловините и високите полета до минус 2°, в София – 1°. Сутринта на места в..