Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
България загуби с 0:4 от европейския шампион по футбол Испания в среща от Световната квалификация в група "Е". Два гола за победителите вкара Микел Мерино. Атанас Чернев си вкара автогол 11 минути преди края на мача. В добавеното време Микел..
Наполовина са намалели украинските граждани с временна закрила в страната, които са настанени в хотели и други бази по линия на хуманитарната програма за подслон. В момента са 2732 души, а през пролетта са били 5647 души, отчете вицепремиерът Атанас..
Министерството на иновациите и растежа е домакин на дискусия на тема "Еврозоната като част от пътя към икономическа трансформация". Пресцентърът на ведомството съобщава, че форумът ще бъде открит днес от 16,00 ч. от вицепремиера и министър на..
В "България днес" на 17 октомври слушайте: 08:25 - Българите в Унгария с двоен празник – ден на приятелството и сертификат от ЮНЕСКО за..
В събота , 18 октомври, минималните температури ще са от 8 до 13°, в София – 9. През деня ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от..
Във Велико Търново се провежда Urban Wine Fest, организиран от Българската асоциация на винените професионалисти . "Октомври е месецът на..