Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев награди участници в спасителните акции в Турция

Снимка: БГНЕС

На тържествената церемония "Пожарникар на годината", държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на българските екипи от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Столичната община, 16-а авиационна база "Враждебна", Военномедицинската академия, Българския Червен кръст и Националната асоциация на доброволците в Република България, участвали в спасителните акции след разрушителните земетресения в Турция. Президентът поздрави наградените и изтъкна, че сме държава с ефективни институции, която може бързо да се организира и да действа. "Аз съм убеден, че с хора като вас България ще просперира", подчерта Румен Радев.


На събитието присъства и посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок, която благодари на всички участвали в спасителната операция.

"Вие, скъпи приятели, бяхте светлина в най-тъжната ни нощ, спасявайки наши синове и дъщери от големите разрушения. Вие заехте специално място в сърцата на турския народ", каза посланик Секизкьок.

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10