Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 300 яйца от над 60 държави на изложба в Ямбол

10
Снимка: БТА

До 5 май жителите и гостите на Ямбол могат да разгледат изложба, включваща близо 300 експоната. Любопитното е, че това са яйца от 63 държави, които принадлежат на психолога и публицист Ваня Велкова - носител на редица награди и отличия, сред които и "Българка на годината – Света Злата Мъгленска" за 2016 година на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. 


Освен от България и много европейски държави и Америка, сред яйцата има и такива от далечни дестинации, като Перу, Бразилия, Парагвай, Гватемала, Куба, Мексико, Мароко, Египет, Танзания, Кения, Афганистан, Пакистан, Индия, Япония, Сингапур, Виетнам, Тайланд, Шри Ланка, Малайзия, Оман и пр.

Снимки: БТА
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20

Българка организира международна изложба за правата на жените в Прага

Над 20 жени са убити от мъже от близкото им обкръжение в България през 2023 година, а регистрираните случаи на домашно насилие са били 1359 спрямо 749 през 2022 г.. "81,4% е увеличението на проявите на агресия в домашни условия през миналата..

публикувано на 10.04.24 в 12:55