Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев - българин в оркестъра за коронацията на Чарлз III

Снимка: Facebook/ Vasko Vassilev

Известният български цигулар Васко Василев беше концертмайстор на специалния оркестър за коронацията на крал Чарлз III. "Чувството е много странно. Гледаме филми, опери, исторически драми. А тук сме в самото действие. Ние сме във въздуха, където и органистът свири. Органистите са страхотни, аз такова нещо не съм виждал. Отдолу има хор на децата, който пее потресаващо, военни оркестри. Аз не съм чувал такова нещо", сподели пред БНТ преди събитието именитият ни цигулар. А по-късно написа във "Фейсбук": "Приключение, което се случва веднъж в живота...".

Coronation Orchestra е специалният оркестър, който обединява елитни изпълнители от всички оркестри в Обединеното кралство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30