Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показаха реплики от политическите пазарлъци за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Радостин Василев обяви, че напуска партията, заради готвената коалиция с ГЕРБ. "Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите", каза Василев на пресконференция. Той разказа, че наистина има видеозапис, но от заседание на Националния съвет на ПП от 21 май. Съветът е проведен онлайн и на него е бил поканен заедно с още 60 души.

"Борисов с днешна дата каза, че не иска да има главен прокурор. Може да се правим на интересни по телевизията за джентълменските договорки", заявява по време на сбирката съпредседателя на ПП Кирил Петков. "Записът не е от спални и апартаменти. Щом говорят пред 60 човека такива неща, не искам да знам какво си говорят в тесния кръг", заяви Василев.

На пресконференцията от петчасовотго заседание бяха показани само отделни реплики, като: "Пускаме като застраховка Мария Габриел", казана от Петков. Другият съпредседател на ПП Асен Василев обяснява, че начело на службите ще бъдат назначени "наши хора, които са одобрени от посолствата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 септември 2024 г.

“Братя! Часът на Съединението удари!” – тези думи на писателя революционер Захарий Стоянов преди 139 години бележат събитията довели до съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември 1885 г.. Честит празник, уважаеми..

публикувано на 06.09.24 в 08:00

Топъл празничен ден, на места с превалявания

В петък, 6 септември, в повечето райони от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици...

публикувано на 05.09.24 в 19:45

България днес - 5 септември 2024 г.

На 5 септември започваме „България днес“ с обзора на случилото се през седмицата на Балканите. После се връщаме в България и се отправяме към Елхово, за да поговорим за предстоящото изложение "ЕКО кошница, моля!" – среща на малки местни..

публикувано на 05.09.24 в 19:00