Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпращаме най-дългия ден в годината

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер, граждани и гости на Димитровград ще могат да изпратят най-дългия ден на годината - 21 юни, съобщи общинският пресцентър. Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Джордано Бруно" е подготвила незабравима разходка в звездното небе с техниката на обсерваторията, ако времето е благоприятно за това. За доброто настроение ще се погрижи Акустично джаз трио - Димитровград със солист Мария Арнаудова. Входът е свободен.

В Благоевград също отбелязват подобаващо лятното слънцестоене, на 21 юни, в 17:57 часа българско време, когато денят е най-дълъг, а нощта - най-къса. По този поводОбщина Благоевград и танцов клуб организират на Моста на влюбените в Благоевград лятна танцова вечер "Презареждане" от 20:00 часа. Миналото лято, Мостът на влюбените се превърна в любим дансинг за благоевградчани, затова и тази година там ще бъдат организирани поредица от летни танцови вечери. В първата лятна вечер ще се танцува Салса, Бачата, Кизомба, Ча-ча-ча, Rueda de Casino и други любими ритми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25