Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече има и втори обвиняем за побоя над Християн Пендиков в Охрид

Снимка: БТА

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното българско сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Този път причината е протест на работещите в съдебната система в Северна Македония. Адвокатът на обвинения за побоя Илия Спасески отказа да влезе в съдебната зала с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация. 

Съдията Боян Мартиноски съобщи, че прокуратурата е внесла обвинение за побоя над Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в престъплението от 19 януари в Охрид. 

"Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще се реши дали двете дела ще бъдат обединени", обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври, предаде БТА.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дарение от България за българите в албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени, направи Фондация "Българска памет". След молба от кмета на Община Пустец Пали Колевски и заместник-кмета Яни Никола, фондацията е осигурила цялото..

публикувано на 30.04.24 в 19:45
Снимка: Българско неделно училище ,,АБВ Учебна Академия“, Атина

Цветно великденско настроение в българските общности по света

Дните преди православния Великден са озарени с български усмивки и настроение по целия свят. Възпитаници на редица неделни училища в чужбина пресъздадоха народните ни традиции и обичаи, свързани с подготовката на Великден и предшестващите го..

публикувано на 30.04.24 в 10:30

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20