Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14% новозаразени с Covid-19, починали са двама души

Снимка: БГНЕС

305 новозаразени с коронавирус от направените 2230 теста и двама починали е равносметката за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Близо 14% от изследвалите се за заболяването са дали положителен резултат. 

В болница с Covid-19 се намират 343 души, 26-има от които в интензивно отделение. Новопостъпилите са 54-ма, а активните случаи наброяват 3475. 

Новият вариант “Омикрон” често не поразява обонянието, а се характеризира със силно главоболие, кашлица, температура и отпадналост, каза пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му, сегашните вариации на коронавируса се разпространяват бързо, но въпреки това не водят до тотален натиск върху здравната система. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Главчев пред западните посланици: Амбицията ни е през 2025 г. да въведем еврото

На среща с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария служебният премиер Димитър Главчев заяви, че основната задача на оглавяваното от него правителство е провеждането на свободни и честни избори. Но..

публикувано на 08.05.24 в 16:21

Български студенти с 1-во място на най-голямото състезание по международно частно право

В конкуренцията на над 35 отбора от цял свят, тимът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва първо място на най-голямото състезание по международно частно право – "Pax Moot Court", провело се в периода 24-26 април 2024 г. в Любляна,..

публикувано на 08.05.24 в 16:14

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10