Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва планов ремонт на шести блок на АЕЦ “Козлодуй”

АЕЦ Козлодуй
Снимка: БГНЕС

Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” от днес излиза в годишен планов ремонт, съобщи пресслужбата на централата.

Ще бъдат извършени профилактика и техническо обслужване на системите и съоръженията, което ще осигури безопасна и надеждна експлоатация, както и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период. Освен това реакторът на блока ще бъде презареден със свежо ядрено гориво.

Предвижда се ремонтът да приключи до края на ноември т.г. Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” ще работи според графика за електропроизводство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35