Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати поискаха незабавно прекратяване на дерогацията за руски петрол

| обновено на 10.11.23 в 16:00
Снимка: БТА

"От година твърдим, че всички ползи от дерогацията са за "Лукойл" и режима на Путин и че българският потребител няма никаква полза“, коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев появилата се в пресата информация за разследване на ЕК относно това, дали руската компания компания "Лукойл“ се е възползвала от вратички в санкциите, за да спечели 1 милиард евро за военните нужди на Кремъл. 

Добрев съобщи, че подготвя ново предложение за незабавно прекратяване на дерогацията, което ще бъде внесено в НС. Идеята беше подкрепена от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, влизащ в забранителния списък "Магнитски". "За нас трябва се случи веднага това нещо. Партиите, които не го подкрепят, са про-Путин партии", каза Пеевски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40