Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенци отново протестират с искането да дишат чист въздух

Русе протест за чист въздух
Снимка: БТА

Протест срещу замърсяването на въздуха в Русе блокира движението в района на граничния пункт Дунав мост. Акцията на гражданите ще продължи и в неделя от 11 до 13 ч. Недоволните, обединени в група за чист въздух, организираха протестно шествие, което тръгна от центъра на Русе и стигна до граничния пункт Дунав мост. Участниците спряха автомобилите си в кръговото кръстовище и блокираха преминаването на трафика. Исканията им са от години, но властите не желаят да предприемат мерки срещу ежедневното промишлено замърсяване на въздуха. Протестира се и срещу проекта за изграждането на инсинератор за отпадъци в отсрещния румънски град Гюргево, заявяват участниците в акцията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30